Dunduru un lapseņu slazds MT-Trap

49,00 €*

Pieejams, piegādes laiks 1-3 days

Produkta numurs: 000441
Produkta informācija "Dunduru un lapseņu slazds MT-Trap "
MT-traps ir efektīvs risinājums no Alcochem Hygiene. Šis slazds ir izstrādāts, lai notvertu agresīvus lidojošu kukaiņus, kā dundurus un lapsenes,  kas bieži rada diskomfortu.
 Darbības princips:  tā pārbaudīta un plaši pieņemta metode,  izmantojot sauli, gaiss zem cilindra, ko absorbējusi melnā bumba, tiek sasildīts un tas pats par sevi sāk izstarot infrasarkanās gaismas starus. Dundurus pievilina infrasarkanā radiācija, kuru izstaro lielāki objekti. Viņi šos objektus uztver kā potenciālus barošanās avotus (cilvēki vai lielākas zīdītāju sugas, piemēram, zirgi vai govis) un uz tiem nolaidīsies. Kad tie nosēžas uz melnās bumbas, viņi to izpētīs un mēģinās tajā iedzelt. Tā kā viņiem neizdosies iegūt vēlamo maltīti, viņi turpinās savu dabisko uzvedību un aizlidos. Dunduri parasti lido uz augšu. Ap bumbu ir izveidots cilindrs, kuā viņi tiek virzīti, un no kuras izkļūt nav iespējams. Lapsenes savā uzvedībā ir līdzīgas, kā dunduri, arī tās dabiski lido uz augšu, taču lapsenes nepiesaista infrasarkanais starojums, bet gan saldi aromāti, piemēram, cukuru saturoši šķidrumi, tāpēc šo slazdu ir iespējams uzpildīt ar speciālu šķidrumu, kurš piesaista lapsenes. 
MT-trap ir izstrādāts, lai to varētu pakārt. Pieejams arī metāla pamatnes stiprinājums. 
Novietošanas norādījumi: MT-trap princips darbojas tikai āra apstākļos, jo ir nepieciešama saule, lai sasildītu bumbu. Novietojiet MT-trap tālāk no vietām, kur uzturas cilvēki (terases utt.). Novietojiet MT-trap vietā, kur tas (daļēji) ir izgaismots ar sauli. (Ēnainās vietās tas nav tik efektīvs.) Novietojiet MT-trap maksimāli 1,80 metru augstumā un vismaz 1,00 metru attālumā no zemes. Ja MT-trap tiek izmantots, lai pievilinātu lapsenes, tad ielejiet speciālo lapseņu šķidrumu tam paradzētajā vietā. Tas būs iedarbīgs no 2 līdz 4 nedēļām.
* Lapseņu pievilinošs šķidrums nav iekļauts produktā.